15.12.2017 г. (Петък) 19:00 ч.

Искрят ли пенливите вина и какво (не) знаем за тях?

За какво се сещате, когато чуете Шампанско? За Нова Година? За рождения ден на любимия? За Франция? Защо свързваме пенливите вина главно с този винен регион и с конкретен специален повод? 
 
Пенливи или искрящи вина са тези, които съдържат естествени мехурчета от въглероден двуокис, продукт на ферментацията и специфичния им метод на производство. Но само това ли ги прави толкова уникални? Къде се крие тайната?
 

Начало: 15 декември 2017 г. 
петък от 19:00 до 21:30 ч.

Цена: 80 лв.

Продължителност: 1 посещение - 6 пенливи вина


Регистрирайте се, за да получавате информация за курс-Дегустация на Вина и други курсове организирани съвместно с винен експерт Ирина Софранова в Amuse Bouche.

Повече за курса:

Пенливите вина далеч не са само тези, произведени в областта Шампан, просто те са най-известните. В цял свят има винени области, които създават автентични искрящи вина по традиционния метод и те не отстъпват по качества на емблематичните в този сегмент пенливи от Шампан. Италия с нейната Franciacorta и Prosecco, Испания с Cava, Германия с нейния Sekt са само някои от вината, които всеки уважаващ себе си винен любител трябва поне веднъж да е опитал.

Освен, че ще ги дегустираме на курса на 15.12.2017, ще научим и за някои от известните производители на пенливи вина като Veuve Clicquot и ще разкрием тайните на други региони и сортовете, които произвеждат вина с мехурчета. Ще разберем какво е Brut, Vintage Champagne, Frizzante, Spumante, Blanc de Noir и редица други интересни термини от искрящия свят на пенливите вина.

Класът ще води виненият експерт:

Ирина Софранова
професионален винен есперт


Ирина Софранова е винен експерт, дегустатор и критик, организатор на специализирани семинари, дегустации и уъркшопи. Занимава се активно с популяризирането на Балканското вино зад граница, разпространението на винената култура на локално ниво, както и с организирането на Балкански винени турове. За 14-те години в интернационална среда, зад граница, в икономически и ПР-аспект, Ирина има богат опит като мениджър на Австрийската платформа Headquarters Austria, която се занимава с теми и събития свързани с интернационализирането на големи корпорации, организацията на European Headquarters Congress in Vienna 2012, Австрийската икономическа камара и Австрийската Бизнес Агенция. По отношение на „винения опит”, освен солидното образование към Винената Академия в London, WSET, Ирина е организирала международни събития във Виена и е консултирала Европейския Винен Рицарски Орден, била е жури в големи винени събития като Austrian Wine Challenge, International Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles и е консултирала австрийски и балкански изби.

Какво получавате:

В цената от 80 лв. на човек са включени:

  • дегустация на 6 пенливи вина (2 х Vintage Veuve Clicquot, Franciacorta, Cava, Sekt, Prosecco);
  • гост инструктор/лектор - винен експерт Ирина Софранова;
  • детайлна лекция за избраните вина, региони и сортове;
  • малки изненади от инструкторите на Кулинарно Училище Amuse Bouche;
  • мултимедия и видео материали по време на курса;
  • учебната зала на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
  • минерална вода.

 
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани участника!

Регистрация и заплащане:

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

За повече информация:

тел: +359 877 585 873 - от 10:00 до 18:00 ч.
e-mail: contact@amusebouche-bg.com
Facebook: Facebook/amuseboucheschool

Bon Appetit!