Сладкарски курс Шоколад!

Сладкарски Начинаещи

Този сладкарски курс е предназначен за любителите на сладкарството, които искат да приготвят ефектни и вкусни шоколадови десерти. Заедно с Катерина Рангелова - Sugarmouse ще научите разнообразни сладкарски техники за работа с този любим за хапване продукт.


Начало:
21 март 2019 г. @ 18:30 ч. четвъртък от 18:30 до 21:30ч. Този курс вече е затворен за регистрация.
Свободни места: 2
Цена: 90 лв с ДДС
Доведи приятел/ка и получи 5% отстъпка!

В рамките на този сладкарски курс ще ви разкрием всички тайни на шоколада. Ще опознаете свойставата му, така че да работите лесно с него. Ще отговорим на въпросите: Защо трябва да темперираме шоколада? Как да го темперираме лесно в домашни условия? Как да направим професионално изглеждащи трюфели и бонбони? Как да си направим домашен шоколад?

Сладкарския курс включва теоретична презентация и практическа част, в която всеки курсист ще има възможност да темеприра шоколад и да направи собствените си бонбони. Освен висококачетвения щоколад, който ще ползваме за бонбони и трюфели, ще си направим суров, домашен шоколад. Всеки курсист ще вземе за вкъщи кутия с приготвените лакомства, а на място ще може да хапне вкусен лава кейк.

Всички десерти на курса се приготвят изцяло с естествени и достъпни продукти и не изискват професионално оборудване. Тъй като обработката на шоколад изисква специфична температура, имайте предвид, че в залата ще бъде около 18°C.


По време на сладкарския курс за шоколад ще приготвим

Блокчета от домашен шоколад
с различни вкусове и поръски

Нежни шоколадови трюфели
обвити в шоколад

Цветни шоколадови бонбони
с различни пълнежи

Лава кейк


Класът се провежда с любезното съдействие на:

  Сладкарският курс Щоколад! включва

  • 1 посещение в Кулинарно Училище Amuse Bouche в рамките на 3 часа;
  • инструктор - Катерина Рангелова Sugarmouse;
  • всички продукти необходими за приготвянето на рецептите предвидени в курса;
  • подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене
;
  • учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките ѝ удобства;
  • престилки, дъски и ножове, за времето на курса;
  • похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
  • чай, кафе, минерална вода по време на курса.

Моля, имайте предвид, че по време на сладкарските курсове се работи в групи. Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите сладкарски курсове. Всички рецепти предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати. Рецептите за предвартиелно приготвените продукти (ако има такива), които използваме по време на курсовете, можете да намерите в нашия кулинарен блог

подобни курсове

(error)