За Кулинарно Училище Amuse Bouche

Храната е здраве! Храната сплотява! Вдъхновени от тези идеи, екипът на  Кулинарно Училище "Amuse Bouche" има за цел да превърне готвенето в удоволствие, независимо от повода. В уютна обстановка и в добра компания всеки ще се почувства у дома си и ще забрави поне за малко ежедневните си проблеми. Без значение какъв опит имате в кухнята - всеки е добре дошъл да изживее магията на кулинарното изкуство.

Екипът ни е съставен от хора с различен опит и разнообразни интереси, което ни позволява да погледнем на храната от различен ъгъл. Всеки един от нас чете, търси и учи неуморно не само нови, модерни техники и технологии за приготвяне на конкретен продукт, но и за хранителните стойности, които те носят. Какво е полезно и какво вредно. Разчитаме само на реални данни, подплатени с научни доказателства и сме щастливи да споделим наученото с всеки.

Паралелно с кулинарните курсове, които се проведжат ежедневно, екипът ни се занимава с разработването на нови кулинарни курсове и рецепти, както и тяхното заснемане. Твърди се, че кулинарната фотография е една от най-сложните за изпълнение, но всички ние се забавляваме изключително много, когато трябва да заснемем някои кулинарен шедьовър или просто вкусна манджичка. С гордост можем да заявим, че не практикуваме известните фотографски трикове, които правят храната неядима. 

нашият екип

Бояна Рачева

Инструктор / CEO

Бояна е завършила бакалавърска степен по органична химия, след което продължава с магистратура по Медицинска химия в Софийския Университет. Определя се като химик приложник и предпочита да прекарва времето си в кухнята, отколкото в някоя друга тъмна лаборатория.

Борис Тасев

Инструктор / CTO / CMO

Боби открива страстта си към готвенето, като студент по икономика в Ню Йорк преди 14 години. Споделя, че е започнал с полуготови студентски гозби, но с времето нещата се задълбочили благодарение на зубърското в него. Прибира се в България след като през 2008г. завършва Приложна Макроикономика и Финанси. След три години менажиране на чужди бизнес проекти напуска работа, за да търси истинското си призвание. Докато се чуди какво да прави заедно с Бояна Рачева (партньор в живота и бизнеса) създават блога Foodiesbg.com, в който споделят с приятели какви вкуснотийки си приготвят у дома. Година по-късно им писва да обикалят пазарите за качествени продукти и решават, че ще отворят магазин за български продукти от висок клас

Междувременно работят по различни проекти свързани с храна заедно с приятели. Две години по-късно двамата поемат контрола над Кулинарно Училище Amuse Bouche и затварят магазина, за да се концентрират изцяло над страстта си към готвенето и това да споделят с хората удоволствието и ползите от приготвянето на вкусна, и здравословна храна.

През 2016 и 2017г. Боби е част от екипа на журито на наградите Ресторант на Годината, раздавани от сп. Бакхус.

Освен всичко друго се занимава с графичен дизайн, social media marketing, професионална кулинарна фотография, музика и още много други привидно несвързани дейности, които му доставят удоволствие.

Мария Ходжева

Офис Мениджър

Мария завършва бакалавърска степен по Бизнес науки в Англия, след което се завръща в България, за да приложи наученото. Вълнува се от теми за храна и вино не по-малко от нас. Тя е "гласът" на кулинарно училище Amuse Bouche - всеки, който позвъни на телефоните ни, чува първо нея.

Говори свободно английски език.

Ирина Софранова

Експерт Енолог
Ирина Софранова е винен експерт, дегустатор и критик, организатор на специализирани семинари, дегустации и уъркшопи. Занимава се активно с популяризирането на Балканското вино зад граница, разпространението на винената култура на локално ниво, както и с организирането на Балкански винени турове. За 14-те години в интернационална среда, зад граница, в икономически и ПР-аспект, Ирина има богат опит като мениджър на Австрийската платформа Headquarters Austria, която се занимава с теми и събития свързани с интернационализирането на големи корпорации, организацията на European Headquarters Congress in Vienna 2012, Австрийската икономическа камара и Австрийската Бизнес Агенция. По отношение на „винения опит”, освен солидното образование към Винената Академия в London, WSET, Ирина е организирала международни събития във Виена и е консултирала Европейския Винен Рицарски Орден, била е жури в големи винени събития като Austrian Wine Challenge, International Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles и е консултирала австрийски и балкански изби.

Кирил Русев

Гост Aвтор

Кирил пише професионално за хранене и здраве вече над 8 години. С работата си се опитва да бъде не само полезен, но и забавен. Понякога му се получава. Старае се да държи мненията и емоциите си в различни джобове, като първите подхранва с наука, а вторите – с хубави ястия и отбрани питиета. Не държи да е прав на всяка цена и с готовност променя възгледите си в името на истината.

Още от Кирил можете да видите на сайта www.moeto-zdrave.life.

Лия Панайотова

Журналист / Гост Автор

Лия Панайотова е журналист на свободна практика. Обикаля света, за да се среща с нови предизвикателста, а след това ги описва в статиите си, като набляга на екологичния фактор. В блога Contrabond пък намира връзката между привидно полярни теми - пътуване, психология, стил и екология.

Mahsa Nouraei

Гост-инструктор

Махса е бъдещ докторант и настоящ асистент в Софийски Университет "Св. Климент Охридски" във факултета по класическа и модерна филология, която се фокусира върху литературните науки. Въпреки това, тя винаги е била любител на различните култури и изкуства и самата тя практикува някои от тях - рисуване, музика, поезия и разбира се готвенето. Вярва в това, че храната е най-добрият начин да усетиш духа и културата на конкретна държава, когато нямаш възможност да пътуваш.

Наталия Борисова

Гост-инструктор

Наталия е фармацевт по образование, но сладкар по душа.  Занимава се непрофесионално от около 10 години със сладкарство като в последните 3 години се увлича в декориране на бисквитки с роял айсинг което се е превърнало в истинска страст за нея!

Petar Georgiev

Експерт зитолог

Здравейте! Казвам се Петър и съм ценител на качествената бира. На нейните история и традиция. На майсторството и новаторството. На уникалните аромати и вкусове. На разговорите и запознанствата на 'по бира’. Затова през 2020 създадох концепцията за дегустации "Биреният Лабиринт".

Притежавам титлата Certified Cicerone® по едноименната международна програма за бирени експерти и съм единственият специалист с тази световно-призната степен на квалификация у нас.

Имам над 50 организирани интерактивни дегустации на високо ниво с редки и качествени екземпляри стилове бира, като понякога сдвояваме и със специално подбрани храни. Целта? Да споделя повече за неоткрити уникални усещания в стремеж към еманципирането на всичките ви вкусови и обонятелни рецептори - докато научаваме заедно повече за историята, съставките и процесите в света на бирата!

Франсиско-Даниел Лопез

Бариста и миксолог

Франсиско-Даниел Лопез или на кратко - Франки. Бариста и миксолог с дългогодишен опит и сертифициран пекар на кафе. С мисия да представи специалните кафета и да популяризира третата вълна кафе майстори в България. Лате арт майстор и начинаещ любител-сладкар. Франки ще ви завладее с интересни истории и факти за любимото на всички кафе.

(error)