Френски Макарони - сладкарски курс

Сладкарски Напреднали

Сладкарските курсове обикновено ни водят към Франция. И този не прави изключение. Отново ще пътуваме заедно с Бояна, която ще Ви покаже как да си приготвите един от най-популярните десерти - Френски Макарони.


Начало:
08 July 2024 г. @ 18:30 ч. понеделник от 18:30 до 21:00 ч. Този курс вече е затворен за регистрация.
Свободни места: 0
Цена: 90 лв с ДДС
Доведи приятел/ка и получи 5% отстъпка!

С неизброимо разнообразие от цветове и комбинации от вкусове, тези бадемови сладки с хрупкава черупка и мека вътрешност вълнуват любителите на десертите от векове. Произхождат от Италия, но получават своята популярност и познатия ни днес облик във Франция.

Макар и лесен десерт, постигането на хубавата форма и ефирната "поличка" на макароните може да бъде истинско предизвикателство. На този курс ще научите кои са триковете при приготвянето на макарони, какво представлява техниката "макаронаж" - смесването на продуктите, което е най-важното за успешния резултат.

Участниците в курса ще работят по двойки като всяка двойка ще изпълни всяка една от рецептите и ще си подели крайния резултат.

Предлагаме възможност да изберете да работите самостоятелно, така че индивидуално да изпълните всяка рецепта, като цената ще бъде по-висока от стандартната. При интерес за индивидуално участие в курса, моля свържете се с нас за повече информация.


По време на сладкарския курс ще приготвим няколко вида френски макарони с два вида пълнеж, а вкуса и цвета на черупката ще изберете вие. Ще разберете как да направите по-атрактивни вашите макарони с помощта на естествени оцветители и декорации.


Сладкарският курс за Френски Макарони включва:

  • едно посещение от около 2 часа и половина в Amuse Bouche;
  • инструктор - Бояна Рачева;
  • всички продукти необходими за приготвяне нa предвидените в курса рецепти;
  • подробни инструкции и съвети от нашите инструктори
;
  • детайлно написани рецепти в PDF формат, оформени в удобна книжка;
  • учебната кухня на Amuse Bouche, с всичките ѝ удобства;
  • кафе, чай, вода по време на курса.

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати. Рецептите за предвартиелно приготвените продукти, които използваме по време на курсовете, можете да видите в нашия кулинарен блог.

Продължителността на класовете е ориентировъчна. Вратите на училището отварят 15 мин. преди началото на всеки курс. 

За да следите всички предстоящи курсове, можете да се регистрирате за нашия Newsletter

подобни курсове

(error)