Мароканска Салата

04 September 2021 г. рецепта

Тази салата е онези, които могат да бъдат дори и леко основно ястие - хранителна, задоволителна и адски вкусна! Комбинирала е в себе си традиционни за нашите ширини аромати, които обаче не се срещат традиционно в салата. Точно това я прави изключително интересна и любима на много хора, които са я пробвали!

 

Рулца от Тиквички в Доматен Сос

05 June 2021 г. рецепта

Ако ви се хапва нещо лятно с привкус на средиземноморието, то тази рецепта ще ви допадне. Приготвя се много лесно и относително бързо. Освен с тиквички, можете да я изпробвате и с патладжан.

 

Пълнени Домати по Гръцки

09 July 2020 г. рецепта

Ако се чудите с каква рецепта да разнообразите вегетарианското си меню, то тогава ви препоръчваме да пробвате този вариант на пълнени домати. Ако пропуснете сиренето, ястието ще се превърне във веган, но ще продължава да бъде също толкова вкусно.

 

Спанакопита

11 June 2020 г. рецепта

Или по-нашенски казано - баница със спанак. Само където не е типичната “баница”, ами е по-скоро пай. Определяйте го както решите, но едно е сигурно - това ястие е подходящо за закуска, обяд или дори и за вечеря. Подправките му придават малко по-интересен аромат, а стафидите изненадват небцето с приятно сладък вкус. По-желание можете да добавите орехи, сушени доматки или  сух джоджен в сместа.

 

Ягодово Гаспачо

30 April 2020 г. рецепта

Знаете ли, че доматите не са зеленчук, а са плод? А знаете ли, че са от същото семейство като ягодите? Близки роднини са и затова много добре се комбинират един с друг. Звучи странно, но не е. Доказателство за тяхното перфектно партньорство е именно тази студена и бърза за правене супа - ягодово гаспачо. Не пропускайте сезона на ягодите.

 

Гарганели с Рагу ала салсича

29 August 2019 г. рецепта

Ragù alla salsiccia не е нещо по-особено от рагу с наденица. Това е рецепта за традиционен Емилиа Романьа сос, на базата на домати, който обикновено се сервира с прясна домашно приготвена паста. Рагу на Италиански всъщност означава всеки един сос, който съдържа месо и може да бъде комбиниран освен със споменатата вече паста, също така и с ризото или полента (по нашенски качамак). Ние ,разбира се, ще го приготвим с традиционните за региона Garganelli, които ще направим сами. А вс

(error)