Тиквени Фалафели

10 October 2021 г. рецепта

Ако си търсите нещо бързо за приготвяне, което да е достатъчно вкусно и в същото време полезно, то тогава задължително трябва да тествате тази рецепта за фалафели с тиква, които дори са веган.

 

Печено Резене с Чедър Сос

23 September 2021 г. рецепта

Дори и да не сте опитвали резене до сега, никога не е късно да промените тази грешка. Резенето е с изключително деликатен, съвсен леко анасонов аромат, който не е никак натрапчив. Дори и да не сте почитатели на мастиката или узото, резенето ще ви допадне. Преминавайки термична обработка, този му деликатен аромат се губи, затова ние го подсилваме с малко допълнително узо. Сосът, който използваме за рецептата е изключително лесен за приготвяне и може да се използва за всякакви други зеленчуци.

 

Кюфтенца от Kисело Mляко

18 March 2021 г. рецепта

Тази рецепта доказва, че кюфтенца могат да се приготвят от всичко, дори и от кисело мляко. За целта трябва да го изцедите добре, за да се сгъсти, така че да може да се оформи. Съветваме ви да използвате истинско кисело мляко, защото некачествените млека изцедени са с изключително лепкава и неприятна текстура. Тъй като истинското мляко пуска повече вода, си подсигурете по-голмо количество с което да започнете. Можете да разнообразите рецептата с различни билки, ядки, сушени доматки или друго,

 

Веге “Уелингтън” за Коледната Трапеза

17 December 2020 г. рецепта

Не знам дали ще ми повярвате, ако ви кажа, че на това ястие изобщо не му липсва месо. Даже според мен месото ще развали вкуса и текстурата, но ако много държите - винаги можете да добавите малко кайма. Тънкостта е в овкусяването на плънката и разликата в текстурите на различните продукти. Разбира се, можете да използвате каквито решите зеленчуци или варива, за да приготвите рулото по ваш вкус.

 

Нахутена Палачинка с Печени Зеленчуци

08 October 2020 г. рецепта

В световен мащаб вегетарианците са много по-малко от хората, които консумират месо по ред причини, сред които: вегетарианската храна се приготвя по-времеемко — друго си е да хвърлиш една пържола на тигана; изисква се повече въображение, за да я направите вкусна —друго си е да сложиш кубче масло и малко черен пипер върху пържолата; изисква се малко опит, за да може да приготвиш вегетарианска храна, която да задоволи нуждите на организма ти, да те държи сит и щастлив — друго си е

 

Сладко-кисело Свинско

03 September 2020 г. рецепта

Ако сте почитатели на вкусовете в родните китайски ресторанти, но предпочитате да приготвите тези ястия вкъщи, то задължително тествайте тази рецепта за сладко-кисело свинско. Разбира се, освен със свинско, тази рецепта ще се получи добре и с пилешко или говеждо месо, както и с риба.

(error)