Севиче с Цитруси

14 March 2020 г. рецепта

Севиче е перуанско ястие от маринована в цитрусов сок риба. Рибата не преминава термична обработка, тъй като киселините “сготвят” по химичен път протеините от месото. Ето защо е важно да подберете максимално прясна риба и да я почистите добре дори от най-дребните костички. Нашият предпочитан избор за риба е лаврак или ципура, но това ястие се получава добре и с други видове бяла риба.

 

Печен Карфиол, Земна Ябълка и Сьомга

14 November 2019 г. рецепта

Въпреки че съм от хората, които се занимават с храна и изобщо не се оплаквам от разнообразието, което поглъщам, оценявам най-много просто приготвената, но много вкусна храна. Не съм почитател на “префърцунените” ястия, които изглеждат уникално, а на вкус не са нищо особено. Предпочитам храната ми да има по-земен и нормален вид, дори и да не може да се класира като достойна за сервиране в някой изискан ресторант, но да ме накара да си оближа пръстите и да искам да продължавам да ям. Е

 

Скумрия с Цвекло и Портокали

24 October 2019 г. рецепта

Обожавам многоцветна и ярка храна, която да привлича погледа и да те кара да я изядеш. Когато готвя обикновено оказвам специално внимание на цветовете и тяхната комбинация в чинията. Разбира се, не винаги е възможно да комбинирате няколко ярки и наситени цвята, но когато това е възможно ястието се превръща в истинско изкуство.

 

Шишчета със Скариди и Ананас

19 September 2019 г. рецепта

Ако искате да приготвите нещо лесно и интересно, което да бъде с малко по-нестандартен вкус, то ви препоръчваме да опитате тази рецепта.

 

Кюфтенца с Пушена Скумрия

01 August 2019 г. рецепта

Едно от нещата, които ми липсват много в моята вегетарианска диета са пържените кюфтета. С много лук и магданоз, накиснат бял хляб, за да станат пухкави и изпържени на тиган… Открих, че кюфтета от каквото и да е (дори само от хляб) успяват да ми задоволят сетивата, стига да са с правилните подправки. Тези рибни кюфтенца са точно такива.

 

Ципура с Чесново Едамаме и Медени Чери Домати a.k.a Staff Lunch

04 April 2019 г. рецепта

Понякога, когато нямаме нищо за обяд мажем филии купешки хляб с купешки хумус, а друг път отваряме фризера и оползотворяваме нещо отдавна забравено. Е, знаехме, че има едни изостанали филенца ципура, но определено бяхме забравили за това едамаме. И ето какво сглобихме набързо.

(error)